B-learningový kurz „Otevíráme zahrady dětem“ – PODZIM 2023 – AVÍZO

Přemýšlíte, jak ještě vylepšit svoji zahradu a zajímá vás práce s dětmi? Zkuste svoji zahradu otevřít dětem, dětským kolektivům, školám, veřejnosti. Jak na to se vám pokusíme zodpovědět v rámci vzdělávacího kurzu “Otevíráme zahrady dětem”, který bude probíhat od září do listopadu 2023. Kurz kombinuje samostudium, webináře, prezenční workshopy a exkurze. Teoretická průprava je doplněna mnoha praktickými ukázkami.

Obsah kurzu:

PREZENČNÍ SETKÁNÍ

8. – 9. 9. 2023 -Brno, pracoviště Lipka – Zahrada u řeky – lektorky Dana Křivánková, Petra Štěpánková – Úvod do lektorkých dovedností a tvorby programu pro děti, nácvik lektorských dovedností v praxi, ukázky programů pro děti přímo v zahradách Lipky, jak si vytvořit pomůcky pro programy, diskuse a sdílení zkušeností.

3.-5. 11. 2023 – Baliny u Velkého Meziříčí – lektorky Jana Audy a Alena Tomandlová Ruxová – nácvik lektorských dovedností, ukázky programů pro děti, pomůcky pro programy, závěrečné shrnutí, diskuse a sdílení zkušeností.

WEBINÁŘE

ZÁŘÍ 2023 (termín ještě upřesníme) – 18.00 – 20.30 hod. – Úvodní seznámení, Zahrady pro děti – praktické tipy – zázemí, zahradnické a rostlinné vybavení

ZÁŘÍ 2023 (termín ještě upřesníme)  – 18.00 – 20.30 hod. – Zahradničení v době klimatické změny – sezona se prodlužuje, posouvají se doby kvetení a zrání, jak na to reagovat; Zadání samostatné práce – sestavení výukového programu pro děti na vlastní zahradě.

SAMOSTUDIUM – materiály ke stažení a ke shlédnutí:

– Jak propagovat svoji zahradu a činnost

– Lektorské dovednosti – teorie

– Ukázky příkladů dobré praxe a další

Rozsah kurzu je 32 hodin, lze hradit ze Šablon “OP JAK”.

Kurz není akreditován, účastníci obdrží Potvrzení o účasti.

Cena kurzu je 7.000,- Kč – kurz lze hradit ve splátkách (individuální domluvy).

Hodnota kurzu je 9.500,- Kč.

Přihlášky přijímáme do 25. 8. 2023.

Informace k registraci budou ještě upřesněny. Zájemci se mohou prozatím hlásit u lektorky pí. Machátové.

Kontaktní osoba: Iveta Machátová – tel. 731 440 922, e-mail: iveta.machatova@prirodnizahrady.eu

Login

Lost your password?