portfolio
portfolio
portfolio
portfolio
portfolio
portfolio

MŠ Brno – Neklež

Školní zahrada naší MŠ je vybavena pro všestranné využití dětí, které jim umožňuje využít potřebu přirozeného pohybu.

Zahrada je terasovitá, rozdělení teras tvoří borovicové stromořadí, větší část tvoří zeleň. Jsou zde dřevěné prvky – průlezky, skluzavky, houpačka, pískoviště, horolezecká stěna a prostor pro míčové hry.

Dostatečný prostor poskytujeme pro zelené přírodní kouty – přírodní bludiště ze starých keřů, bylinková zahrádka, vyvýšený záhon na pěstování zeleniny, ještěrkovník, výzkumná loučka, kamínková řeka, přírodní labyrinty, amfiteátr, možnost poznávání kamenů a struktury dřeva. Na zahradě mají děti vodní svět, který jim umožňuje hry s vodou. Prostředí zahrady poskytuje dětem podmínky k bádání, zkoumání a experimentování.

S údržbou zahrady nám aktivně pomáhají rodiče našich dětí na společných brigádách. Zahradu užívají společně děti s rodiči v průběhu celého roku – při slavnostech, odpoledních hrách, na brigádách a podobně.

Naše mateřská škola je panelového typu v sídlišti Brno – Líšeň, kde děti vidí jen beton a panel. Předností naší školní zahrady je, že poskytuje dětem vnímat přírodu všemi smysly.

Adresa: Brno – Líšeň, Neklež 1a, 628 00 Brno

Kontaktní údaje: Jitka Kubecová

Otevírací doba: po předchozí domluvě, vstup zdarma

Do zahrady není povolen vstup psům. Zdarma poskytneme výklad k prohlídce

Date
24.5.2018
kategorie
Jihomoravský kraj
štítky
školní
Follow Us

Login

Lost your password?