Čajové bylinné směsi

Představujeme Vám některé bylinkové směsi pro radost a lepší náladu. Ty má v nabídce bylinkový farář Benedikt v Bylinkovém centru v Karlsteinu nad Dyjí, který zde již od roku 2004 pokračuje ve stopách svého předchůdce a zakladatele tohoto centra bylinkového faráře Hermanna-Josefa Weidingera. Ve zdejším obchůdku můžete sehnat odborné knihy i bylinkové produkty (čaje, oleje, potraviny, léčiva, apod.).

Nechte se inspirovat…

Čajová směs „Radost ze života“

Aby se duše a mysl otevřely. Abyste si i vy mohli užívat života.

– přináší osvícenou mysl

– dokáže rozjasnit náladu

– pomáhá při smutku a sklíčenosti

Popis výrobku:

Každý z nás se pravděpodobně někdy cítil sklíčený nebo nespokojený se životem. V těchto situacích nabízí čajová směs „Radost ze života“ cennou podporu. Tento bylinný čaj se skládá z šípků, bazalky, heřmánku, lipového květu, máty peprné, levandule a yzopu. Šípky obsahují spoustu vitamínu C, ale i další životně důležité látky, minerální látky, ovocné kyseliny, třísloviny, cukr a vanilin. Tam, kde v lidském těle chybí obranyschopnost, může šípek úspěšně pomoci. Vyrovnává ji, což je výhodné zejména pro alergiky. Bazalka rozproudí trávicí šťávy. V čajové formě také pomáhá uvolňovat žaludeční a střevní křeče, plynatost, hojí záněty sliznic a uklidňuje nervy. Heřmánek má dezinfekční a relaxační účinek a podporuje hojení ran. Je zvláště účinný při gastrointestinálních potížích a kožních onemocněních. Lipové květy jsou výbornou prevencí proti nachlazení. Kromě toho se čaj z lipového květu používá ke zmírnění nutkání ke kašli při katarech dýchacích cest a horečnatých nachlazeních, kde je žádoucí pocení. Máta se používá při žaludečních a střevních potížích jako je plynatost, křeče a průjem. Tato rostlina podporuje tok žluči, pomáhá zlepšovat produkci žluči v játrech a má pozitivní vliv na slinivku břišní.  Levandule rozjasní náladu a zažene smutek. Tato bylina pomáhá při nervovém vyčerpání, poruchách spánku, žaludečních a střevních potížích nervového původu a při opakující se vznětlivosti. Hlavními oblastmi použití yzopu jsou dýchací potíže, nachlazení, chřipkové infekce a nadměrné pocení. Čajová směs “Radost ze života” může pomoci zmírnit smutek, sklíčenost a komplexy méněcennosti.

Odkaz na směs – k zakoupení ZDE.

Čajová směs „Šťastný úsměv“

Báječně chutnající bylinkový čaj. Možná vám čaj také vykouzlí úsměv na tváři.

– chutný nápoj

– ideální dárek pro každého, kdo rád pije čaj

– zvláště v této těžké době se nesmíte zapomínat usmívat

Popis výrobku:

Úsměv na tváři. – Ten má každý rád.  S přátelskou tváří je člověk také oblíbenější u svých blízkých. Abyste měli lepší náladu a tím pádem i přátelštější vzhled, to může podpořit čajová směs Šťastný úsměv.  Obsažené bylinky – listy jahody, maliny a černého rybízu podporují imunitní systém. Heřmánek je dobrý na žaludek a pokožku. Květy monardy a meduňka rozjasní náladu a přispívají k většímu uvolnění. Květy divizny a tymiánu mohou prospívat dýchacímu systému. Máta peprná má pozitivní vliv na trávicí šťávy, a proto je prospěšná pro játra, žlučník a slinivku břišní. Pokud máte rádi bylinkový čaj jako denní nápoj, tato směs je ideální. Je také oblíbeným dárkem pro to, co rádi pijí čaj, protože chuť je vynikající.

Odkaz na směs – k zakoupení ZDE.

Čajová směs „Tip na dobré ráno“

Mírně povzbuzující snídaňový čaj. Abyste se i vy mohli snáze “probudit”.

– chcete-li začít den plní energie

– velmi chutný snídaňový čaj

– příjemné povzbuzení

Popis výrobku:

Ráno člověk často potřebuje podporu, aby se opravdu „probudil“ a lépe zvládl úkoly dne. Čaj Tip na dobré ráno působí mírně povzbudivě.  Obsažené květy monardy pomáhají zlepšit náladu. Květy divizny jsou dobré pro dýchací cesty. Dobromysl, heřmánek a saturejka mohou být prospěšné pro trávení. Díky voňavým květům levandule, které jsou v ní obsaženy, se lépe vyrovnáte s rozčílením během dne. Máta nejen dodá směsi osvěžující chuť, ale také rozproudí trávicí šťávy.

Odkaz na směs – k zakoupení ZDE.

Čajová směs „Síla květů“

Využijte sílu květů. Abyste rozjasnili i svou mysl.

– prozáří náladu

– barevná čajová směs, která potěší

– dokáže probudit vnitřní radost

Popis výrobku:

Využijte léčivou sílu květu. Květy nejen že krásně vypadají, ale také obsahují cenné léčivé látky. Čajová směs Síla květů vytvořená bylinkovým farářem Benediktem se skládá z meduňky, měsíčku, levandule, chrpy, listů černého rybízu, yzopu, monardy, divizny a okvětních plátků růže. Prostřednictvím vzájemného působení cenných složek těchto bylin se rozjasňuje mysl, zlepšuje nálada, posiluje imunitní systém, uvolňují a zklidňují nervy. Vezmeme 2 čajové lžičky směsi, zalijeme 1/4 l vroucí vody, necháme 15 minut odstát, scedíme. Podle chuti ho můžete vypít 3/4 až 1 litr denně. Pokud netrpíte cukrovkou, lze nápoj samozřejmě vylepšit medem. Tato čajová kompozice kromě výborné chuti lahodí i oku.

Odkaz na směs – k zakoupení ZDE.

Zdroj: Kräuterpfarrer GmbH – Mit der Kraft der Natur (odkaz na e-shop ZDE)

Překlad: Martina Petrová, poradce spolku Přírodní zahrada, z.s.

Login

Lost your password?