Zájezd “Zahrady Bodamského jezera” –      19.-22.6.2024

Všechny milovníky zahrad zveme na čtyřdenní zájezd po zahradách, parcích a dalších zajímavých cílech do vysoce zahradnicky atraktivního německo-švýcarského regionu u Bodamského jezera, který by se dal označit jako „zahradní velmoc“.

Vévodí mu Květinový ostrov Mainau s rozsáhlou botanickou zahradou a zámkem, kde strávíme vzhledem k velikosti destinace téměř půl dne. Nemůžeme nenavštívit zámek Arenenberg ve Švýcarsku, který je spojen s osobou Napoleona a kde nás kromě úžasného parku uchvátí i krásný výhled na Bodamské jezero. Exkurze budou také ve znamení zahradnických výstav – v městečku Überlingen zanechala stopy v podobě krásně upravených ploch veřejné zeleně již v roce 2021 a v dalším městečku Wangen jsou tyto úpravy úplně čerstvé, neboť se výstava koná letos.

Dále navštívíme zahradu u domu německého básníka a spisovatele Hermanna Hesseho a také stromovou školku firmy Ammann s možností nákupů.

A to ještě není vše (viz. podrobnější informace) a možná bude i nějaké překvapení😊, tak neváhejte a přihlaste se, neboť naše akce bývají pohodové, programově hutné a nezapomenutelné.

Během 4 dnů uvidíme 9-11 zahrad a parků, z toho 8 s komentovanou prohlídkou.

Krátký popis zahrad naleznete v pozvánce ZDE / pozvánka v německé verzi ZDE.

Podrobný program akce:

středa 19.6.2024

6.30 Odjezd z Prahy z Letňan (Obchodní centrum a Metro Letňany)

9.00 odjezd z Plzně (Nákupní centrum Olympia)

Zámecký park Nymphenburg, Mnichov – komentovaná prohlídka

čtvrtek 20.6.2024

Zahrada u domu básníka a spisovatele Hermanna Hesseho, Gaienhofen – komentovaná prohlídka

Oběd v prostřední Wellnes Hirschen Hotelu v Hornu s vlastní zahradou

Ostrov Mainau – komentovaná a individuální prohlídka, možnost účasti na slavnostním večeru s udělováním cen zahradám spolku Zahrady Bodamského jezera s večeří

pátek 21.6.2024

Zámecký park Arenenberg ve Švýcarsku – komentovaná a individuální prohlídka

Oběd v blízkosti Bodamského jezera a parku v Kreuzlingenu ve Švýcarku

Stromová školka firmy Amman, Steisslingen – komentovaná prohlídka a individuální nákupy v zahradnickém centru firmy

Veřejné plochy městečka Überlingen – komentovaná prohlídka ve městě, kde proběhla zahradnická výstava s úpravami veřejné zeleně v r. 2021

sobota 22.6.2024

Zahradnická zemská výstava Wangen v Algavě – komentovaná a individuální prohlídka

Soukromá permakulturní Zahrada na dlani v Grafendorfu – komentovaná prohlídka s občerstvením

19.30 Předpokládaný příjezd do Plzně

21.00 Předpokládaný příjezd do Prahy

Cena zájezdu je 15.450 Kč. Cena pro řádné členy spolku Přírodní zahrada je 14.950,- Kč (sleva 500,- Kč z organizačního zajištění, protože platí pravidelně členský poplatek).

Rozpis ceny:

  • z toho 6.500,- Kč: doprava autobusem, organizační zajištění, simultánní tlumočení a zapůjčení tlumočnických sluchátek
  • z toho 4.500,- Kč: ubytování ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením v Hotelu Adler ve Friedrichshafenu se snídaní (3 noci se snídaní), k nahlédnutí ZDE
  • z toho 4.450,- Kč: vstupné do zahrad včetně komentovaných prohlídek – vstupné a/nebo komentovaná prohlídka do 7 zahrad (zbývající jsou zdarma nebo za vstupné dobrovolné; vstupné a komentovaná prohlídka na ostrově Mainau stojí např. 28 EUR, tj. cca 714,- Kč); a 2 večeře a 2 obědy bez nápojů (obědy a večeře bez nápojů se pohybují kolem 20 EUR tj. cca 500,- Kč) 

V ceně není zahrnuto:

  • cestovní pojištění
  • oběd 1. den (nutno si vzít s sebou nebo koupit cestou na benzínce)
  • večeře 2. den, kdy je možné si fakultativně objednat slavnostní večeři na setkání zahrad Bodamského jezera na Ostrově Mainau (cena 1.000,- Kč) nebo se navečeřet v jedné z místních restaurací (je zde i cenově přijatelnější samoobslužná restaurace)
  • oběd 4. den (možnost zakoupit si sami na výstavišti, kde bude dostatek možností)
  • nápoje při obědech a večeřích

Doporučujeme si vzít s sebou kapesné v EUR (součástí ceny jídla nejsou většinou nápoje, u většiny objektů jsou obchůdky s možností nákupu knih a různých suvenýrů), jednou bude na zahradě (stromová školka AMMANN) vstupné dobrovolné na nápoje. Jedna prohlídka se uskuteční také ve Švýcarsku, ale švýcarské franky nemusíte brát, když budete moci platit kartou.

Odjezdová místa autobusu: Praha / Plzeň.

Přihlašovat se můžete prostřednictvím online formuláře ZDE , a to do středy 12. 6. 2024 (příp. i déle dle stavu obsazenosti). Kapacita akce je omezena.

Platební podmínky: 50% platba do 7 dnů od potvrzení přihlášky spolkem Přírodní zahrada, z.s., doplatek 14 dnů před odjezdem tj. 5.6.2024

Stornopodmínky: ve výši platby za zájezd po celou dobu od úhrady zájezdu (je možné za sebe najít náhradníka).

ZDE můžete nabídnout nebo poptat spolujízdu na místo odjezdu autobusu.

Kontakty pro další informace:

Martina Petrová – tel.: 721 480 183, e-mail: martina.petrova@prirodnizahrada.eu

Těšíme se na Vaši účast!

Login

Lost your password?