Pěstuj, zkoumej, vyprávěj

Spolek Přírodní zahrada, Lipka a Chaloupky společně s rakouským partnerem Natur im Garten vyhlásili na podzim loňského roku v rámci projektu EDUGARD školní soutěž „Pěstuj, zkoumej, vyprávěj“.

Školní kolektivy během uplynulého školního roku zpracovávali vybrané téma – Zahradničení se zahradou i bez zahrady, Zahrada vypráví a Pokusy v zahradě.

Do uzávěrky 31. května dorazilo 60 vypracovaných projektů ze 43 škol.

V červnu všechny práce posoudila česko-rakouská porota, která projekty hodnotila s ohledem k věkovému složení skupiny, z hlediska naplnění cílů soutěže a daného tématu. Ale hodnotila také inovativnost, kreativitu a propojení teoretické výuky s praktickými zkušenostmi.

Nejvyššího možného počtu bodů dosáhly třídy ze ZŠ Budišov, ZŠ Domamil, ZŠ Krásov domky, ZŠ a MŠ Čestice, ZŠ Pyšel a ZŠ Oudoleň.

Vítězné týmy pojedou do zahrad v rakouském Tullnu, kde pro ně bude připraven program. Na další zúčastněné čekají pobytové i jednodenní výukové programy v České republice realizované Chaloupkami, Lipkou a spolkem Přírodní zahrady.

Prezentace projektů budou k vidění na slavnostní zahradní konferenci v Balinách u Velkého Meziříčí v květnu  příštího roku.

Login

Lost your password?