Nenechte si ujít první ročník sčítání ptáků v ČR

Česká společnost ornitologická o prvním lednovém víkendu 4. – 6. 1. 2019 chystá zbrusu nový program sčítání ptáků Ptačí krmítka. Můžete přikrmovat, pozorovat, ale také sčítat vaše zimní hosty!

Zapojit se může každý, kdo má rád ptáky, v zimě je přikrmuje a rád pozoruje hemžení kolem krmítek. Podobně v zimě sčítají ptáky stovky tisíc lidí v USA, Velké Británii, Irsku, Nizozemsku, Rakousku, Německu a v dalších zemích. Nenechte si ujít první ročník sčítání v Česku!  Sčítat se bude již od pátku 4. ledna, akce je tedy vhodná i pro školní třídy, kluby, kroužky či mateřské školy.

Sčítání proběhne úplně stejně v rámci celé ČR, ale v Karlovarském, Plzeňském a Jihočeském kraji bude sčítání probíhat pod hlavičkou speciálního přeshraničního česko-bavorského projektu Ptačí hodinka. Než samotné sčítání vypukne, navštivte stránky www.birdlife.cz/krmitka, vyberte si, v které oblasti budete sčítat a pokračujte na nové webové stránky, kde najdete veškeré potřebné informace, jak se do programu zapojit.  Kdo se na stránkách zaregistruje, může už v průběhu prosince získávat tipy čím krmit, jaké krmítko si pořídit nebo jak přilákat na krmítko vzácné ptačí druhy.

Zdroj: Česká společnost ornitologická

Login

Lost your password?