Pouť “Léčivé stromy, keře a byliny v krajině zaniklých vesnic” – 20.5.2023

Zveme vás na květnovou pouť okolo zaniklých vsí na Slavonicku v rámci česko-rakouské akce “Léčivé stromy, keře a byliny v krajině zaniklých vesnic”. Akce se uskuteční v sobotu 20. května 2023 od 10 hodin.

Sraz účastníků v 10 hodin v blízkosti turistického hraničního přechodu Košťálkov/ Klein Taxen. Putování zakončíme opět zde zhruba okolo 16:30 hodin. Parkování aut bude možné zde a v přilehlém okolí.

Trasa o délce cca 6 km. Cestou bude zajištěno občerstvení.

Průvodkyní světem léčivých bylin, keřů a stromů bude bylinkářka Jana Bochníčková, hostem bude bylinkový farář Benedikt z Karlsteinu nad Dyjí. Historii zaniklých vesnic nám přiblíží Olga Žampová.

Pozvánku s programem naleznete ZDE.

Cena 1.000,- Kč/ 40 euro na osobu. Pokyny k platbě zašleme přihlášeným účastníkům.

V ceně je zahrnuto organizační zajištění akce, honoráře průvodců, tlumočení, materiály k léčivým keřům a stromům a malé občerstvení. Podrobnější informace včetně přesného místa setkání zašleme několik dnů
před konáním akce.

Přihlašovat se můžete prostřednictvím online formuláře ZDE.

Kapacita akce je omezena, přihlášky přijímáme do 15.5.2023.

ZDE můžete nabídnout nebo poptat spolujízdu na místo setkání účastníků.

UPOZORNĚNÍ! Dle počasí přibalte do batůžku klobouk nebo pláštěnku, případně repelent a nezapomeňte na kvalitní pevnou obuv – nepromokavou a neklouzající!


DOPLŇKOVÝ PROGRAM:
Pro nadšence s velkou výdrží je po okruhu krajinou připravena prohlídka ukázkové přírodní zahrady Bochníčkovi, která se nachází v Mutišově (přesun z parkoviště cca 20 min. autem). Předpokládané ukončení kolem 18. hodiny. Po komentované prohlídce zahrady a obchůdku s léčivými tinkturami, mastičkami, likéry a dalším sortimentem můžete s námi posedět u ohně (buřty a pečivo k zakoupení za drobný poplatek). Možnost postavení stanů (vybavení vlastní, případně dle domluvy).

Kontaktní osobou pro další informace a doporučení možností noclehu: Jana Bochníčková – tel.: 736 776 211, e-mail: info@bochnickovi.cz

Login

Lost your password?