Exkurze “Bylinkové a klášterní zahrady Waldviertelu” –  14.-15.6.2024

Pro příznivce bylinek a přírodních zahrad tu máme další akci. V termínu 14. – 15. června 2024 (pátek, sobota) pořádáme exkurzi s názvem “Bylinkové a klášterní zahrady rakouského Waldviertelu.

U našich sousedů navštívíme zahradu u Bylinkového centra v Karlsteinu a.d. Thaya, založenou bylinkovým farářem Hermannem-Josefem Weidingerem. Seznámíme se s tradicí bylinkové zahrady v Gerasu u kláštera premonstrátů. Bylinky budou hlavním tématem i při prohlídce zahrady Návštěvnického centra Národního parku Podyjí v Hardeggu.

První den nás bude provázet mnohým již dobře známý Bylinkový farář Benedikt, který nám předá spoustu konkrétních tipů k tomu, jak bylinky vnímat a jak nám mohou pomoci podpořit naše zdraví a vitalitu. Druhý den bude především ve znamení klášterů – benediktinského kláštera Altenburg a cisterciáckého kláštera Zwettl. Exkurze po jejich zahradách jsou součástí klasické prohlídky klášterů a umožní nám si po prvním převážně bylinkovém dnu vychutnat spíše estetickou, spirituální a historickou stránku převážně revitalizovaných a nově architektonicky pojatých zahrad a dozvědět se více o jejich využití v minulosti i současnosti.

Cena zájezdu je 7.000,- Kč. Cena pro řádné členy spolku Přírodní zahrada je 6.500,- Kč.

V ceně je zahrnuto: doprava autobusem, organizační zajištění, simultánní tlumočení a zapůjčení tlumočnických sluchátek, vstupné do zahrad včetně komentovaných prohlídek, ubytování ve dvoj-čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením v Penzionu Bejčkův mlýn u Slavonic (náhled ZDE), 2x oběd, 1x večeře, 1x snídaně.

V ceně není zahrnuto: cestovní pojištění.

Odjezdová místa autobusu: Praha / Tábor / Třeboň (v případě zájmu případně i Benešov)

Podrobný program akce a krátký popis zahrad naleznete v pozvánce ZDE .


Přihlašovat se můžete prostřednictvím online formuláře ZDE , a to do neděle 9. 6. 2024 (příp. i déle dle stavu obsazenosti). Kapacita akce je omezena.

ZDE můžete nabídnout nebo poptat spolujízdu na místo odjezdu autobusu.

Kontakty pro další informace:

Martina Petrová – tel.: 721 480 183, e-mail: martina.petrova@prirodnizahrada.eu

Těšíme se na Vaši účast!

Login

Lost your password?