Hledá se vítěz soutěže “Adaptera Awards 2024”

Úkolem je najít inspirativní projekty, které pomáhají přizpůsobit naše města, domy a krajinu klimatické změně.

Soutěž Adapterra Awards pořádaná Nadací Partnerství a Integra Consulting přináší inspirativní příklady adaptací na změnu klimatu. Tento rok se přihlásilo 77 realizovaných projektů. Mezi 20 finalisty najdete vydařené obnovy mokřadů a rašelinišť, revitalizovaný lom, udržitelné budovy pro bydlení, zahradu s přírodním jezírkem hospodařící efektivně s dešťovou vodou i nové veřejné parky s přesahem do protipovodňových opatření nebo zkvalitnění veřejného života. Seznamte se s nimi na #AdapterraAwards2024 , vyberte ten, který vás nejvíce osloví, a udělte mu tak společně s organizátory Cenu sympatie.

S projektem “Přeměna lomu Svaté Anny” se do finále soutěže “Adaptera Awards 2024” dostala také jedna ukázková přírodní zahrada z Jihočeského kraje.

Více informací jako např. kategorie soutěže, kritéria, složení odborné poroty nebo druhy ocenění naleznete na odkazu ZDE.

Hlasování o nejlepší nápad probíhá do 15. října 2024. Můžete podpořit dva oblíbence z Česka a jednoho z Rakouska. Rychlý odkaz pro hlasování naleznete ZDE.

Vítěz Adapterra Awards se každoročně vyhlašuje na slavnostním ceremoniálu spojeném s celostátní konferencí o adaptačních opatřeních na klimatickou změnu. Odpolední program je nabitý zajímavými přednáškami odborníků, diskusemi s experty i politiky, networkingem lidí napříč obory, představením inspirujících řešení, která se již podařilo zrealizovat jednotlivcům, městům i firmám. Letošní vyhlášení se uskuteční 6. listopadu 2024 v Praze. Na programu bude křest průvodce nejlepšími adaptačními projekty roku.

Login

Lost your password?